zondag 21 juni 2015

Zieke Aiko

Onze Aiko is al een tijdje behoorlijk ziek. In dit blog houd ik bij hoe het met haar gaat. Dit blog wordt dus regelmatig aangevuld.

vrijdag 10 april 2015

Vanochtend vroeg heeft Jeetje de dierenarts gebeld. Aiko heeft al 2 dagen niet gegeten en wordt mager
De dierenarts wil haar snel zien dus moeten ze naar het inloopspreekuur komen.
Om iets voor negen uur stappen ze met Aiko bij de dierenarts naar binnen. Het is best druk, er zijn 3 honden, een cavia en een kat voor ons.

Het is al rond 10 uur als Aiko aan de beurt is. Aiko moet uit haar mandje en de dierenarts gaat haar onderzoeken. Haar temperatuur is goed, hart en longen klinken ook goed maar ze voelt wel een verdikte nier. Dan gaat Aiko op de weegschaal, we weten dat ze is afgevallen want je voelt haar ruggengraat. Aiko is sinds haar laatste bezoek ruim 1 kilo afgevallen! Onze trotse, mooie, grote kat weegt nog maar 4 kilo.

De dierenarts wil een bloedtest doen om te kijken wat er met Aiko aan de hand is. Dat gaat een half uurtje duren. Aiko blijft lief zitten terwijl de dierenarts wat bloed afneemt. Daarna mag ze met Jeetje en ® weer de wachtkamer in.

Na een half uur worden ze geroepen. De bloedwaardes zijn niet goed. De afvalstoffen in haar bloed zijn ruim 3 keer boven het normale en ze heeft een ernstig kalium tekort. Waarschijnlijk is haar nier ontstoken. Ze moet een infuus om te spoelen, een prik tegen de misselijkheid, een anitbioticaprik en extra kalium.
Het infuus moet direct toegediend worden.
Aiko krijgt een grote naald in haar rug en binnen een kwartier loopt er een half liter vloeistof in haar lijfje. Ze blijft weer heel lief liggen en kijkt met grote ogen naar alles wat de dokter doet.

Als het infuus klaar is krijgt ze de 2 prikken, die voelt ze en ze kijkt verschrikt naar de naalden.
De dokter legt uit dat ze morgen met de antibiotica pillen en de anti-misselijkheid druppels moeten beginnen. Ook moeten ze Aiko vandaag in de gaten houden, ze moet namelijk gaan eten. Jeetje en ® krijgen voor het weekend krachtvoer mee, zodat Aiko weer een beetje op kracht kan komen.
Maandag moeten ze weer terug, dan krijgt Aiko nog een keer een infuus en waarschijnlijk verder in de week nog een keer.
Ze krijgt dan ook speciaal voer zodat de nieren tot rust kunnen komen. Dit zal ze waarschijnlijk altijd moeten blijven eten.

Om 12.00 uur is het dan eindelijk allemaal klaar en kunnen ze naar huis. Aiko is helemaal dik van het vocht en kruipt in een hoekje achter de bank om te slapen. Jeetje neemt maar een dagje vrij om bij haar te blijven. Een uurtje later kruipt Aiko lekker op de bank en om 15.00 uur gaat ze ook wat eten!

Het is nu 18.00 uur en Aiko knapt zienderogen op. Ze heeft alweer wat gegeten en ligt nu heerlijk op een kussen op de bank te slapen.

We hopen dat onze lieve Aiko snel weer beter is.

zondag 12 april

Gisterochtend moest ze haar eerste pilletje innemen. Aiko is een ster in het nepslikken dus het duurde even voordat het pilletje ook echt ingeslikt was. Daarna kreeg ze de anti-misselijkheid druppels. Dat ging veel makkelijker maar daar ging ze heel erg van kwijlen! Toen dat allemaal achter de rug was begon ze te eten en te eten en te eten......ze heeft de hele dag door gegeten! Tussendoor lekker op de baas liggen natuurlijk. Je merkt dat ze zich nog niet helemaal lekker voelt. Voordat het personeel naar bed ging kreeg ze nog een pilletje, een bakje voer voor de nacht en mocht ze weer in de woonkamer blijven.

Vanochtend was alles leeg! Bakje voer en drinken alles was op! Een plasje en poepje in de bak en een dikke haarbal op de grond. Aiko zat al op ons te wachten. Daarnet is ze in de kattenkamer op de bak gegaan en is op het kattenbalkon een frisse neus gaan halen. Nu zit ze om aandacht te bedelen bij de baas. Straks krijgt ze weer haar pilletjes. Ze is nog wat wiebelig op haar pootjes en ze is af en toe de weg kwijt, maar de medicijntjes lijken goed te werken.

maandag 13 april

Vandaag at Aiko wat minder. Ze heeft een paar harde brokjes gegeten maar wilde het natvoer niet. Ze is veel in de kattenkamer bij de andere katten. Ze was ook wat nors en chagrijnig.

Het personeel is nu net met Aiko terug van de dierenarts. Aiko moest vandaag weer een infuus om te spoelen. De dierenarts is blij om te horen dat ze het hele weekend goed gegeten heeft. Aiko weegt nu weer meer dan 4 kilo en dat is een goed teken. Terwijl het half liter vocht weer in haar lijfje stroomt ligt Aiko gezellig in de rondte te kijken. De dierenarts vindt dat ze het erg goed doet. Donderdag moet ze nog een keer spoelen, als het voor die tijd slechter gaat moet het personeel bellen.
Bij de balie krijgen ze (naast de rekening) nog wat proefzakjes nierdieet mee en mag Aiko weer naar huis. Thuis gaat ze eerst lekker plassen op de bak en terwijl ik haar probeer te likken hobbelt ze naar boven om in de kattenkamer een dutje te gaan doen.

donderdag 16 april

Aiko heeft vandaag weer een spoeling gehad. Ook heeft de dokter haar kalium bekeken, dat was goed. Het gewicht is stabiel op 4.13 kilo. Voorlopig is dit de laatste behandeling. Nu moet ze gaan aansterken. Maandag moet Jeetje met de dokter bellen om te vertellen hoe het gaat.
Aiko eet van alle soorten nierdieet, ze eet alleen weinig. Vandaag en morgen wordt bekeken waar ze nou het beste van heeft gegeten en dat voer wordt dan aangeschaft.
Het is nu dus afwachten hoe Aiko gaat herstellen. Als er weer iets te melden is laat ik jullie het weten!

zaterdag 9 mei

Aiko is vandaag gewogen. Ze weegt nu 4,14 kilo! Ze komt dus weer aan.

vrijdag 12 juni

Gisteravond heeft Aiko overgegeven en verloor ze wat plas. De rest van de avond was ze erg slaperig. Vanochtend was ze toen Jeetje naar werk moest nog erg duf, keek niet helder uit haar oogjes en was weer afgevallen naar 4 kilo. Jeetje heeft de dierenarts gebeld en ze kunnen vanavond komen. Het kleine vrouwtje heeft haar wat natvoer gegeven maar dat wil ze niet.

Bij de DA weer een bloedtest....nierwaarden weer veel te hoog! Dus een infuus, antibiotica en een prik tegen de misselijkheid. Na een uurtje zijn we met een bolle poes weer thuis. Ze wil eten maar is ontzettend moe (zit te schommelen voor haar bakje en kan haar oogjes niet open houden). Ondertussen is het eten gearriveerd, tja het personeel moet ook eten. Na het eten wordt de woonkamer weer omgebouwd tot ziekenkamer voor Aiko. Zo kan ze rustig eten, drinken en uitrusten.


zaterdag 13 en zondag 14 juni

Aiko eet slecht van het nierdieet, een beetje natvoer wil ze wel. Het personeel denkt erover om over te stappen op BARF. Ze lezen op internet goede resultaten over Carnibest. Aiko eet nog steeds slecht maar ze voelt zich wel beter.

maandag 15 juni

Vanochtend zat Aiko lekker te happen van het natvoer, ook heeft ze goed gedronken. Vanavond moet ze weer naar de DA voor een infuus.

Nu net weer terug van de DA, Aiko heeft weer een infuus gehad en een spuitje tegen de misselijkheid. Ook anti misselijkheid pilletjes. Vrijdag moet ze weer een infuus. Verder heeft ze nu nierdieet natvoer. Donderdag wordt carnibest dieet voer geleverd en dan gaan we dat proberen. Over een maand moet ze ook haar bloed weer laten testen.

Het personeel gaat nu eten terwijl Aiko het hoogste woord heeft.

donderdag 18 juni

Vanochtend had Aiko diarree, ze heeft ook slecht gegeten. Het carnibest voer is vandaag geleverd er ligt nu 15 kilo in de vriezer morgen gaan we er mee beginnen. We hopen dat ze dit gaat eten. Vlees schijnt beter te zijn voor katten met nierproblemen.
Morgenavond moet Aiko weer naar de dierenarts.

vrijdag 19 juni

Aiko heeft weer een infuus gehad. De dierenarts prikte mis dus Aiko was lek. Toen moest het infuus aan de andere kant van haar rug. Ze heeft ook nog extra antibiotica gekregen. Omdat ze diarree heeft gehad en slecht eet moet ze dinsdag weer terugkomen. Het vlees staat klaar nu maar hopen dat ze daar van gaat eten.

Voorlopig moet ze eerst maar weer al dat vocht uitplassen.

dinsdag 23 juni
ondanks dat Aiko de laatste dagen weer wat eet is ze toch weer afgevallen. Niet veel een paar gram maar maar dat is geen goed teken. Ze moet aankomen! Na weer een infuus krijgt ze pilletjes om de eetlust op te wekken. Thuisgekomen krijgt ze van Jeetje meteen zo'n pilletje. Er wordt vers eten (vlees en brokjes) klaargezet. Nu maar hopen dat ze beter gaat eten. Vrijdag moet ze weer terug naar de dierenarts.

donderdag 25 juni
De dierenarts belt om te vragen hoe het met Aiko gaat. Ze vraagt of ze nu al beter eet en wat ze eet. Verder stelt ze voor om een blaasbiopsie te doen zodat duidelijk wordt welke ontsteking Aiko heeft. Omdat ze vrijdag toch naar de dierenarts moet wordt besloten het dan meteen te doen.
Aiko eet wel maar erg wisselvallig. De ene dag eet ze haar vlees en de andere dag eet ze liever haar brokjes. Ze moet ook nog steeds erg veel plassen.

vrijdag 27 juni
Vandaag gaan we naar de dierenarts om de biopsie te laten doen. Aiko eet nog steeds matig, soms haar vlees en de laatste tijd steeds vaker haar harde brokjes. We zouden liever zien dat ze alleen haar vlees eet maar we zijn al heel blij dat ze eet!
De dokter vindt dat ze er best goed uitziet, ze drinkt goed en haar vochtgehalte is dan ook goed (joepie geen infuus!). Ze mag ook nog even op de weegschaal, Jeetje en ® hebben haar niet meer gewogen dus we zijn erg benieuwd. De weegschaal geeft 4.04 kilo aan! Dinsdag woog ze nog maar 3.84 kilo dus dit is echt goed nieuws. Dan volgt de biopsie, Jeetje draait samen met de assistente Aiko op haar rug en de dokter prikt een lange dunne naald in Aiko's blaas. Aiko blijft weer heel lief liggen. Gelukkig gaat het allemaal goed (geen misprikkers dit keer). Dan wordt Aikó's temperatuur nog opgenomen, dat vindt ze duidelijk niet leuk! Maar de temperatuur is ook goed. De urine wordt op kweek gezet en Jeetje mag dinsdag bellen voor de uitslag en het behandelplan. Na nog wat extra antibioticapilletjes is het dierenartsbezoek weer achter de rug en mag Aiko weer naar huis.

maandag 29 juni
We mogen bellen voor de uitslag. Er waren geen rare dingen te zien. Ze reageert goed op de antibiotica dus we we gaan zo door. Ze hoeft niet te komen voor een infuus. Aiko eet redelijk.

maandag 6 juli
Aiko eet nog steeds erg weinig maar is wel levendig. Ze heeft nog een paar eetlustopwekkers maar ze eet ook zonder de pilletjes. We wachten het dus nog even af. (kwam ze nou maar aan......)

woensdag 8 juli
Zorgenpoes Aiko vindt het leuk om het personeel te pesten. Gisteravond zit ze steeds bij haar bordje vlees zonder te eten. Dus werd ze vannacht met eten en kattenbak in de woonkamer opgesloten om te kijken of ze wel eet. Komt Jeetje vanochtend best wel ongerust beneden heeft mevrouw bijna alles op en gaat ze in de kattenkamer nog even verder knagen aan haar droge brokjes. De boef!

donderdag 9 juli
Als Jeetje 's avonds thuiskomt heeft Aiko bijna niets gegeten en wil ze ook niet uit de kraan drinken. Jeetje belt daarom de dokter en ze kunnen morgenavond komen.

vrijdag 10 juli
Aiko heeft weer in de woonkamer geslapen. Erg weinig gegeten en wil weer niet uit de kraan drinken. Ze ziet er slecht uit. Gelukkig kunnen we vanavond naar de dierenarts.

Wordt vervolgd. ..

7 opmerkingen:

 1. Heel veel sterkte lieve Aiko!! We draaien met onze pootjes en hopen dat je je snel weer wat beter voelt. Knuffies xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij blijven ook pootjs draaien en kaars brand , dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel beterschap voor Aiko van Beauty!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lief poeske, we gaan n kaarsje voor je branden. Xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lief poeske, we gaan n kaarsje voor je branden. Xxxx

  BeantwoordenVerwijderen