Wie is Pluisje?

Ik ben Pluisje een huis-tuin en keuken poes.

Op dit weblog vertel ik over het leven van mijzelf en mijn huisgenoten. Ik ben ooit begonnen met bloggen op mijn Hyvespagina. Na het sluiten van Hyves ben ik verhuisd naar Facebook, maar voor mijn verhalen vind ik het daar te beperkt. 

Helaas heb ik niet al mijn blogjes van Hyves bewaard maar wat ik nog wel heb zal ik hier ook plaatsen. Naast de blogjes op Hyves schreef ik ook het jaarlijkse griezelverhaal voor het Halloweenfeest. Die zal ik ook hier plaatsen, en wie weet....schrijf ik er ooit wel weer een.


Wie zijn we nou eigenlijk?


Pluisje

Rare Pluisje met een pluisje aan haar staartje, altijd in voor een lekkere kroelbeurt. Melkt zich suf op Jeetjes buik en valt dan knorrend in slaap. Heeft alle kittens liefdevol opgenomen en is als een moeder voor ze.

Salem

De enige kerel van het stel. Zoon van Pluisje. Klinkt als een meisje en blaast tegen alles en iedereen. Hij heeft allemaal prachtige poezels om zich heen maar hij vindt er geen een leuk. De enige die naar buiten mag.

Aiko

Onze Maine Coon met veel woest haar. Is een eigenwijze kletskous en een knuffeldoos. Heeft een hekel aan borstelen en gilt dan het hele huis bij elkaar. Wil niet dat het vrouwtje gaat werken en zit 's ochtend voor de deur te miauwen. Ligt 's avonds het liefst languit op ®.

Kaida

De ongekroonde keizerin. Zus van Aiko, ze is een prachtige kat maar erg zelfstandig. Bekijkt alles van een afstandje en houdt niet van vieze voeten. Vindt haar zus maar een lastpost maar vindt de kleintjes het einde.

Shana

Ons kleine domme poesje. Ook wel Sjaan genoemd. Heerlijk ondeugend en wil altijd op avontuur. Kan uren staren naar de deksel van de waterput. Is gek op kleine kriebelbeestjes.

K'zumii

Shana's partner in crime. Beetje onzeker behalve als er kattenkwaad valt uit te halen. Sloopt samen met haar zus keukenrollen, dongels, theezakjes en kriebelbeestjes.

Suki

Iets te dikke Beagle. Geobsedeerd door eten. Houdt van wandelen maar dan wel het liefst met haar neus dicht op de grond. Wil graag met de ons spelen maar ze is een beetje wild.

De Chinchillas Chica, Tommie en Hugo

Wonen in een grote volière in de woonkamer. Als ze aan het rondspringen zijn zitten wij graag te kijken. Het is net tv voor katten!


Ons personeel


Jeetje

Een raar knuffelmens. Als ze in een knuffelbui is dan moet je maken dat je wegkomt. Ze knuffelt je dan heel stevig en kust je van boven tot onder. 's Ochtends trekt ze haar vacht uit en gaat dan vrijwillig onder de binnenregen staan. Schept iedere dag onze kattenbakken leeg en moppert dan als wij op de lekkere frisse bak onze dank uiten door er een verse drol in te leggen. Is vervolgens de hele dag foetsie en als het donker wordt komt ze weer terug. Miauwen of tegen haar aanspringen heeft geen zin, ze verdwijnt gewoon achter de voordeur. 's avonds mag ik bij haar op schoot maar ik mag niet lekker kroelen. Op maandag is ze altijd wat langer thuis maar dan zit ze met haar neus in de boeken of zit ze op de laptop te tikken. Kruipt 's nachts samen met ® in haar mandje en dan mogen wij niet eens mee!

®

Nog zo'n rare die 's ochtends onder de binnenregen gaat staan. Moppert altijd op Suki dat ze geen oren heeft en dat ze teveel eet. Knuffelt normaal maar speelt weer wild! Wil graag aandacht van Kaida maar als ze die dan geeft (als hij met het draadloze toetsenbord of de psp bezig is) gaat ie mopperen. Staat altijd klaar met de plantenspuit en ziet alles. Hij heeft vast ogen in zijn rug. Praat tegen planten! Is eerder weg dan Jeetje en is ook later terug. Maakt altijd foto's en filmpjes van ons. Geeft ons bijnamen zoals, Aikedoedel, Pluizemuis, Silliebillie (=Salem), Kaiserin Kaida, Domme Sjaan en KAAAAAzumi.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten