maandag 20 juli 2015

Tips van ons...........................Etende katten

Etende katten
Wat doe je het liefst naast slapen? Eten natuurlijk! Maar we zouden geen katten zijn als we hier niet iets unieks van zouden maken……


De nette eter
De welopgevoede kat eet netjes. Dus rechtop zittend steeds een beschaafd hapje nemen. En pas een nieuw hapje nemen als de eerste hap goed gekauwd en ingeslikt is.
(deze kat bestaat niet, je hangt je kop in je bakje en schranst, het liefst zonder te kauwen, zo snel mogelijk je bak leeg)

Voetschransen
Dit doe je het best met natvoer of versvoer. Ga goed voor je bakje zitten en mep je voorpoot in het voer. Goed diep meppen. Als je poot lekker vol zit met voer lik je het van je pootje.

Lui lebberen
We hebben allemaal weleens (best vaak) een luie dag. Sleep jezelf naar de voerbak, plof voor de voerbak neer en vlei je kopje in de voerbak. Als je dit goed doet hoef je alleen nog maar je tong uit te steken om je voer naar binnen te likken. Als je voldaan bent rol je om en kun je doorslapen.

Jachtinstinct
Natuurlijk zijn we geboren jagers. Ben je net zoals ik een binnenkat dan kom je dus jachttijd tekort. Besluip daarom je voerbak, bespring het van een afstand, pak een hap voer en schudt dat dood!
(deze manier kun je ook gebruiken voor de benen van het personeel)

Pannenlikker
Deze manier van eten lukt me niet vaak. We hebben namelijk een afgesloten keuken. Heb je een open keuken, sluip dan, als het personeel aan tafel zit te eten, naar de keuken. Op het aanrecht staan de lekkerste hapjes! Twijfel niet, steek je hoofd in de eerste de beste pan en lik alsof je leven ervan afhangt.

Bakjesruil
Dit kan alleen als er meerdere katten in huis wonen. Als het etenstijd is moet je zorgen dat je vooraan staat. Het eerste bakje dat neergezet wordt is van jou. Ga breeduit zitten en schrans in een keer dat bakje leeg. Ga dan naar het volgende bakje en duw de ander weg. Gewoon ook je kop in de voerbak steken en meteen happen.

Plonsen
Zelf ben ik hier niet zo’n fan van. Pak je droge voer voorzichtig in je bek en gooi dat in je drinkbak. Zo worden de brokjes geweekt en slurp je ze gemakkelijk naar binnen.


De pannenlikker4 opmerkingen:

 1. Whahaha............denk niet dat ons (Kruimel en Jip) personeel met alle tips blij zal zijn.
  En sommigen zijn ook wel heel herkenbaar. Kruimel is bijv. een echte bakjesruiler.
  Tis haar niet aan te zien. Maar ze vreet eerst haar eigen bakkie leeg en duwt dan Jip weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Juist ja.... en dan vindt Sjors het gek dat ik hem in de gaten houd?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Juist ja.... en dan vindt Sjors het gek dat ik hem in de gaten houd?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Juist ja.... en dan vindt Sjors het gek dat ik hem in de gaten houd?

  BeantwoordenVerwijderen