dinsdag 26 mei 2015

Tips van ons....................Poetsende katten


We moeten ons uiterlijk goed verzorgen. Een echte kat poetst zich dus regelmatig. We geven wat tips om dit op een elegante manier te doen.


Voetje lik
De bekendste en makkelijkste manier van poetsen. Lik eerst aan je linker- of rechtervoorpoot en veeg die dan langs je snoet of oren. Niet doen als je net in de kattenbak hebt zitten graven!

Buikoefening
Ga op je rug liggen en buig je kop naar je buik. Je kunt zo prima je buik likken. Het makkelijkst gaat dit als je tussen twee kussens op de bank kruipt.
  
Nekverrekking
Ga rechtop zitten en draai je kop naar je rug, nu langzaam buigen zodat je op je rug kunt likken. Blijft niet te lang in deze houding zitten, want dan krijg je een stijve nek.

Vingervlug
Is er personeel in de buurt? Bedel dan om aandacht. Zodra die hand komt om te kroelen lik je die helemaal nat. Daarna hoef je alleen nog maar met het te poetsen deel van je lijf langs de hand te lopen.

Staartpuntjes
Voor de meeste onder ons de lastigste plek om te poetsen. Probeer je niet om te draaien om op die manier je staart te likken. Je blijft dan rondjes draaien en krijgt nooit je staart te pakken! Dat ding is ook altijd in beweging. De beste manier is om op je staart te gaan zitten met de punt tussen je voorpoten. De staart kan dan niet bewegen en kun je het makkelijk schoon maken!

De parel in de Lotusbloem
Ga zitten en strek je linker of rechter achterpoot omhoog. Buig nu je kopje naar beneden om je edele delen te poetsen. De echte fanatiekelingen doen dit gewoon met twee poten tegelijk!
(let wel op dat het personeel niet in de buurt is met een camera!)


Pluisje doet de parel in de Lotusbloem


1 opmerking: