donderdag 14 mei 2015

Wegen

® heeft weer iets nieuws bedacht.....Sinds Aiko ziek is en daardoor ontzettend veel in korte tijd was afgevallen heeft hij besloten ons wekelijks te wegen!

Hij heeft een babyweegschaal gekocht en daar moet we om de beurt op om gewogen te worden.Hij begint altijd met Aiko, die moet natuurlijk extra in de gaten worden gehouden of het nu wel goed met haar gaat. Ze komt langzaam aan. Van een gezonde Maine Coon van bijna 6,5 kilo was ze afgevallen naar een schamele 3,89 kilo. Ze eet goed van het dieetvoer en bij de laatste weging woog ze 4,16 kilo. Ze komt dus aan en dat is goed.

Na Aiko kijkt ® wie er in de kamer is en die zet hij dan op de weegschaal. Meestal ben ik als tweede aan de beurt. Ik ben een goed gebouwde poes, niet te dik en niet te slank, ik ga jullie niet vertellen hoeveel ik weeg.

Dan is onze krielkip Shana aan de beurt. De kleine stuiterbal gaat lekker liggen, ze is toch nog goed voor 4,03 kilo! Dat zou je niet zeggen van die uk!

Vervolgens mag K'zumii op de weegschaal. De kleine stevige poes kijkt schichtig om haar heen maar laat zich door ® lekker aaien. De weegschaal geeft 4,68 kilo aan. 

Ook Salem moet eraan geloven. Onze zwerver weegt toch nog 4,04 kilo. Hij is ook wel een mooie slanke, gespierde kater!

Dan moet als laatste Kaida op de weegschaal.......Nu Aiko zo is afgevallen is zij vast de zwaarste in huis. Ze is echt een prachtige kat alleen......... ze is heel bang! Ze is echt overal bang voor, bij ieder geluidje op onverwachtse beweging is ze foetsie. Nu is de weegschaal helemaal niet eng, gewoon een soort van platte bak waar je op kunt liggen, geen geluid en geen bewegingen. ® pakt haar op en zet haar op de weegschaal, maar Kaida wil niet! Ze spartelt en krabt en als ® haar loslaat rent ze er vandoor......

Rare poes! Ze is al eerder op de weegschaal geweest dus het is niet nieuw voor haar. Er gebeurt niets, ze hoeft niet bang te zijn. Ik ken mijn personeel, die blijven het proberen om haar rustig op de weegschaal te krijgen, ze zal vanmiddag of vanavond dus wel weer aan de beurt zijn.
Zodra we weten hoeveel Kaida nu weegt zal ik dat hier melden!
1 opmerking:

  1. Oooh dus jullie hebben nu een wekelijkse weegsessie....hihi!!
    Maar fijn dat Aiko aankomt

    BeantwoordenVerwijderen